Visgilde Lijffijt & De Jong

Biltstraat 50
3572 BD Utrecht
(030) 2760088

Pijlinktvis, vis van de maand april

De laatste jaren is, mogelijk mede door het opwarmen van het zeewater, de hoeveelheid pijlinktvissen in de Noordzee toegenomen. Voorheen was de pijlinktvis voor Nederlandse vissers geen belangrijke soort en gold voornamelijk als bijvangst. Tegenwoordig is dat wel anders en maken ze een belangrijk deel uit van de vangst voor vissers.

De goud gefrituurde inktvisringen, de Italianen noemen deze snack ‘calamari’ en in Spanje heeft men het over ‘calamares’ zijn algemeen bekend vanuit de Zuid-Europese landen. De pijlinktvis kan evenwel op veel verschillende manieren worden bereid. Men kan ze bakken, stoven, grillen of frituren. De kleine pijlinktvissen leveren mals vlees dat je maar kort hoeft te bereiden. De pijlinktvis heeft maar een klein inktzakje. De zeekat (Sepia) heeft meer inkt. Deze kan los worden gekocht (inktzakje) om gerechten kleur te geven, voorbeelden hiervan zijn; pasta, risotto en paella.

Na verse aankoop van een pijlinktvis kan deze 2-3 dagen in de koelkast (bij voorkeur schoongemaakt) worden bewaard. Ze kunnen ook goed worden ingevroren, hierdoor wordt het visvlees malser.

Visgilde Lijffijt & De Jong

Biltstraat 50
3572 BD Utrecht
(030) 2760088

Openingstijden

maandag 10:00 - 19:00
dinsdag 09:00 - 19:00
woensdag 09:00 - 19:00
donderdag 09:00 - 19:00
vrijdag 09:00 - 19:00
zaterdag 08:00 - 18:00
zondag Gesloten